Wat
 • Eetcafe
 • Restaurants
 • Traiteur
Waar

In de roerige van Speijckstraat bevindt zich op een mooie hoek het Napolitaans restaurant Amici. Terwijl we bij binnenkomst met Italiaanse woorden begroet worden door het personeel (eerlijk is eerlijk, wie houdt hier niet van!) en breed lachende gastheer Gennaro, nemen we plaats aan een klein tafeltje in de zaak. Restaurant Amici is een familiebedrijf uit Napels. Tijd voor onze ontmoeting!

Een gastheer met een lach
De zaak zit al aardig vol en om de haverklap stapt er een nieuw stel, groep vrienden en vriendinnen of familie binnen. Het lijken niet allemaal nieuwe gasten te zijn zoals wij, Amici oogt als een bekende plek waar mensen graag terugkeren. De eerste reden krijgen we al snel door. Gastheer Gennaro is met werkelijk iedereen gezellig in de weer en verzorgt en bereidt de bijzondere gerechten aan tafel. Een gastheer met een lach die bij zijn gasten zichtbaar in de smaak valt. Zo ook bij ons!

Italiaanse voorproefjes
Niet geheel onbelangrijk maar waar we óók een grote glimlach van op ons gezicht krijgen: de kaart! Met genoeg keuze en voor ieder wat wils straalt de Italiaanse touch er vanaf. Mede hierdoor vragen we goede vriend Gennaro om een advies in onze keuze. Hij adviseert de Antipasti vooraf, de Tagliolini Al Tartufo bereid in de beroemde Parmezaanse kaas met verse truffel en als afsluiter een oud Italiaans dessert… We kunnen niet wachten! Ondertussen krijgen we fijne voorproefjes van de gerechten die aan de andere tafels bereid worden.

Rijkelijk genieten
Ah! Daar is onze antipasti, een (zeer) rijkelijk gevuld bord met de lekkerste tonijn carpaccio, bruchetta caprese, zelf gemarineerde en ingelegde zalm, octopus salade en courgette staat stralend voor onze neuzen. We genieten! We drinken er de wijn Serego alighieri possesioni Bianco bij en worden steeds iets nieuwsgieriger naar wat er nog meer komen zal.

Gennaro komt informeren of hij het hoofdgerecht kan komen bereiden aan onze tafel, een volmondige ja klinkt en hij gaat aan de slag! In de Parmezaanse kaas bereidt hij met passie de Tagliolini Al Tartufo. Met passie maar super snel, wij zijn om! De pasta smaakt heerlijk en oh zo vers.

Een dessert die de harten sneller doet slaan
Maar bij het dessert wordt onze liefde voor de Napolitaanse keuken pas écht bezegeld. Gennaro vertelt over een klassiek oud Italiaans recept: Zabaglione, gemaakt met warme wijnsaus van Moscato D’asti. Geserveerd in een leuk cocktail glas genieten we tot de laatste lepel. Is elke avond langs Amici fietsen voor dit overheerlijke dessert wellicht een optie? Wij zouden het wel weten.

Leuk: we horen Gennaro vertellen over de nieuwsbrief van Amici; als je je hiervoor aanmeldt, ontvang je als eerste al het nieuws en ontwikkelingen over het restaurant. Meld je dus vooral aan als je benieuwd bent en blijf op de hoogte!

Conclusie: alleen al voor het dessert zouden wij terugkeren naar Amici, maar gelukkig waren de overige gerechten ook overheerlijk! Een heerlijke avond Italië is wat Amici je geeft.

Beoordeel ons en schrijf een recensie

Uw beoordeling voor deze aanbieding

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selecteer

Het is aanbevolen om uw beoordeling met minstens 140 karakters te plaatsen:)

Laat alle openingstijden zien
 • Maandag17:00 - 22:00
 • Dinsdag17:00 - 22:00
 • Woensdag17:00 - 22:00
 • Donderdag17:00 - 22:00
 • Vrijdag17:00 - 23:00
 • Zaterdag17:00 - 23:00
 • Zondag17:00 - 22:00
 • €€€€

Claim This Listing

Translate »