Bij Restaurant Etxea is het genieten, mooie wijnen en prachtige gerechten.

RESTAURANT Extea

Hooikade 4, Den Haag> Etxea.nl

Etxea, het baskische woord voor thuis, een plek waar vrienden en familie elkaar ontmoeten om samen te genieten van het moment. Dit hebben wij zeker gedaan! Je kunt bij Etxea binnen zitten in het moderne maar knusse restaurant waar de heerlijke geuren uit de open keuken je tegemoet komen , of op het gezellige terras aan de mooie grachten van den Haag.

Bijna gelijk na aankomst verraste Etxea ons met een heel bijzonder voorafje geserveerd in een soort cocktail glas. In het glas zat o.a een combinatie van lychee sap, watermeloen, appel en munt. De toevoeging die het zo uitzonderlijk maakte was het ijs gemaakt van kerrie dat erbij zat! Dit zorgde voor een zowel kruidig als fris en fruitig geheel.


Vervolgens begonnen we op aanraden van de gastvrouw met Pintxos. Pintxos zijn kleine oorspronkelijk noord Spaanse lekkernijen geserveerd op stokbrood. Dit gaf ons de mogelijkheid om van meerdere gerechtjes te kunnen proeven, en daar hou ik van! Zo kregen we bijvoorbeeld pintxos met morcilla(bloedworst) en pintxos met gegrilde pijlstaart inktvis en pastinaak. Super divers! Terwijl we aan het genieten waren werd ons op aanraden van de sommelier een mooie volle rode wijn ingeschonken, bij alles wat er geserveerd werd kregen we uiteraard ook een leuk achtergrond verhaal over de herkomst van de gerechten en wijnen.

Zo gebruiken ze bij Etxea bijvoorbeeld de pure en eerlijke producten van leverancier Carnivale. Zo serveren ze rund van txogitxu, dit is vlees van speciaal geselecteerde koeien en ossen van 7 tot 20 jaar oud. De manier van bereiding en het vrije leven van de dieren zorgt voor extreem mals en smaakvol vlees, en dit kun je zeker proeven!

Wat er voor mij echt uitsprong aan de gerechten die wij geserveerd kregen in Etxea is het verrassende gebruik van ingrediënten die zorgen voor een echte smaaksensatie . Bijzondere combinaties worden gemaakt, zoals ik al vertelde over het voorafje! Maar ook het nagerecht sprong er echt uit in creativiteit, We kregen popcornijs met een crumble van gezouten pinda’s , crème van olijfolie en een krokantje van kippenvel!

En niet alleen het eten en het prachtige restaurant zorgen voor de geweldige avond uit die we daar hebben gehad, Ook het kundige en gezellige personeel zorgt ervoor dat je de hele avond optimaal kunt genieten van de Baskische cultuur die Etxea neerzet! Als je van verrassend en culinair hoogstaand eten houdt en niet bang bent om wat nieuws uit te proberen ben je bij Extea aan de hooistraat zeker aan het goede adres!

 

Plaats een reactie