Bij deze koffiespots komt Den Haag graag over de vloer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het is 1 oktober; Internationale koffiedag. Op deze dag staat alles wat met koffie te maken heeft centraal: van de boerderij waar de koffiebonen verbouwd worden tot aan het moment waarop het door de consument gedronken kan worden. De mannen en vrouwen die werkzaam zijn in deze industrie worden op deze dag geëerd.

Met de ‘Internationale Dag van de Koffie’ wordt ook speciaal aandacht gevraagd voor fairtrade koffie, waarmee boeren een eerlijke beloning krijgen voor hun koffieoogst. 

Met deze dag in zicht vroegen wij op Facebook: Waar drinkt Den Haag het liefst een bakkie?”… Er werd in een paar uur massaal gereageerd. 

Dat we in Den Haag genoeg plekken hebben waar we terecht kunnen voor een goede kop koffie wisten we wel. Maar wat zijn nu de leukste plekjes? Wij kregen 30 suggesties van onze volgers. Uit verwachte en onverwachte hoek. 

Een aantal koffiezaken werden meerdere keren genoemd. Wij zetten deze zaken graag in het zonnetje, zie onder.

Wil je alle 30 genoemde koffiespots zien? Of staat jouw favoriete koffiezaak er niet tussen? Klik hier of op het bericht en laat het ons weten.

Satisfaction Coffee, Reinkenstraat 66k, Den Haag

Sinds afgelopen juni is op de Reinkenstraat Satisfaction Coffee geopend. De zaak wordt gerund door Gwen en haar vriend Bram. Het is knap om in een paar maanden tijd zoveel mensen voor jouw zaak te laten kiezen. Dan moet je wel iets heel goeds doen. Nu hadden wij een aantal weken geleden al gehoord dat de koffie hier heel lekker is, maar dit wordt nu ook bevestigd; Mirella schrijft:” de beste cappuccino & de lekkerste huisgemaakte taartjes ever met op de achtergrond heerlijke muziek van de pickup”

Van Gerard en Nico krijgen we nog deze twee foto’s toegestuurd. Dat ziet er goed uit! We komen snel op de koffie.

Plenty, Piet Heinstraat 37, Den Haag

Ook nog niet zo oud is Plenty op de Piet Heinstraat. In mei van dit jaar opende deze zaak haar deuren. Deze ‘huiskamer’ is de plek in Den Haag om te genieten van specialty coffee, ontbijt, lunch en huisgemaakte cakes.

Volgens Samantha is Plenty zeker een aanrader en Tine geeft aan dat je een gebakje niet mag overslaan. Dat Plenty geliefd is onder de volgers zien we wel. Zelf moeten we bekennen er nog niet te zijn geweest, maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. Op naar Plenty….

Bij Lotje, Elandstraat 55, Den Haag

Bij Lotje op de Elandstraat wordt vaak genoemd in de reacties. Ben je er nog niet geweest, dan ben je er vast en zeker wel een keer voorbij gereden. Naast de heerlijke koffie staat Bij Lotje bekend om het ijs. Dat wordt ook in 1 zin genoemd met de koffie.

Anju schrijft als reactie op ons bericht: “Uiteraard Bij Lotje op de Elandstraat, geweldig ijs, super lekkere wafels en koffie, een knus plekje waar ik graag voor om rijd!”

En ook Kimberly zegt: Bij Lotje aan de Elandstraat, leukste knuste ijssalon, de hele winter open. Heerlijke koffie, gebak (de verse wafels zijn echt geweldig!) en heel veel keuze in verse theeën! Superleuk personeel.

Wil je ook onze suggesties zien?

Wij hebben ook een aantal favoriete koffiezaken. Bekijk ze hier...

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.