Een nieuwe ontdekking bij Villa Coucou: brunch bij La Cuisine d’Alexandre

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt. Maar dan werkelijk ook alles.

Een high tea bij Satisfaction onderscheidt zich van andere, door in plaats van de standaard wraps en scones te serveren, te kiezen voor een heerlijk broodje met onder andere een oude kaas salade en hummus. Het soepje dat geserveerd wordt is, net als enkele andere hapjes, afhankelijk van het seizoen, wat maakt dat je elk seizoen wel minstens één keer kan komen high-tea’en!

Zo hadden wij bijvoorbeeld een heerlijk broodje met stoofvlees, een erwtensoepje en zoetigheid gemaakt met de peren afkomstig uit de Limburgse tuin van Gwen haar ouders.

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt, vers en door weinig tot geen toegevoegde suikers cheatday proof. Daarnaast kan er ook goed rekening worden gehouden met allergieën. Een voorbeeld daarvan is de veganistische, glutenvrije appeltaart.

Villa COUCOU, DAt moet je ervaren!

Iedere zondag staan de bubbels en croissants klaar om je te verrassen met een gastronomische brunchervaring in Villa Coucou. Bij La Cuisine d’Alexandre is geen brunch compleet zonder een glas champagne of creatieve cocktail van Franky’s Bar om de hartige en zoete gerechten van het brunchmenu te begeleiden. Op de klassieke dag van de rust waan je je bij La Cuisine d’Alexandre in een Frans chateau waar je het einde van de week in stijl kunt vieren!

La Cuisine d'Alexandre: het hoofdrestaurant van Villa Coucou

La Cuisine d’Alexandre is het hoofdrestaurant in Villa Coucou waar je wekelijks van dinsdag tot en met zaterdag kunt genieten van Franse gerechten in een modern jasje met een persoonlijke touch van executive chef Alexandre Martiano. Sindskort opent de villa ook haar deuren op zondag voor een hele andere aangelegenheid: de brunch. Bij de gedachte aan brunch dwalen mijn gedachten af naar de perfecte omelet, een stapel van luchtige pannenkoeken en knapperige frietjes. En zoals wij gewend zijn van de villa, is alles toegestaan, óók tijdens brunch.

Speaking of – ook alcoholische versnaperingen zijn toegestaan tijdens brunch. Geen brunch is compleet zonder een mimosa of een huisgemaakte cocktail. Of misschien spreekt een cappuccino met perfect opgeklopt schuim, waar het lepeltje met gemak op blijft liggen, of een potje verse gemberthee je meer aan. Zo is er aan iedereen gedacht op deze coucou zondag.

Een blik op de menukaart verklapt direct dat er aan mogelijkheden geen gebrek is én geeft het gevoel dat je stiekem eigenlijk alle gerechten wel zou willen proeven. Goed nieuws, dat kan ook! Kiezen tussen hartig of zoet is verleden tijd en het bestellen van meerdere gerechten is het antwoord. Mits je tafelgenoot gezellig met je mee doet natuurlijk.

En dan nog blijkt kiezen lastig want welke van de zoete gerechten zal het worden? De pannenkoeken, het mandje met typisch Franse broodjes (lees: o.a. croissant en pain du chocolat) of toch romige yoghurt met huisgemaakte black berries / bramen crumble? En hoe willen we ons ei het liefst? In de vorm van een omelet, gepocheerd of slow cooked? Of zullen we toch de tartare van dorade bestellen of de vitello tonato wat dat betreft? En past er nog een bijgerecht in de vorm van zoete aardappel friet of groene salade bij? Mijn advies luidt: bestel verschillende gerechten uit verschillende categorieën. Zo krijg je een gevulde tafel en kun je van alles lekker proeven! De brunchkaart geeft genoeg opties om nóg een keer terug te komen en dan weer andere gerechten te proberen, iets wat wij zeker gaan doen!

Villa Coucou – de plek in Den Haag waar alles mogelijk is, óók tijdens de Sunday Brunch!

Raak je nu al in paniek van de gedachte dat je keuzes moet maken of een compromis moet sluiten met je tafelgenoot, ga dan simpelweg voor onze selectie: pannenkoekjes met gekaramelliseerde appel en zure room, omelette de canard ofwel luchtige omelet met gekonfijte eend, tartare de daurade met granaatappel en limoen en zoete aardappel friet en courgette tagliatelle met zalmkaviaar voor erbij.

Ik kan je vertellen dat deze gerechten stuk voor stuk verrassend zijn, van de eenvoud van de courgette tagliatelle tot de niet zo zure maar juist lichtzoete room met ahornsiroop die geserveerd wordt bij de pannenkoekjes. Het hoogtepunt van de brunch is de eenvoudige maar elegante omelet met gekonfijte eend en dit heeft alles te maken met de perfecte garing: smeuïg en zacht zoals alleen de Fransen hem kunnen bereiden.

Een kleine impressie

van La Cuisine d'Alexandre in Villa Coucou