Oh oh Den Haag… Kijk uit over de stad op het dakterras van Bleyenberg.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Aan de grote Markt gelegen bevindt zich het pand van Bleyenberg. Een imposant gebouw waar we, eenmaal binnen, midden in het restaurant en de zogenoemde Kantine van Bleyenberg staan. We worden door een vriendelijk gezicht van de bediening begroet en naar onze plaats gebracht.

Bleyenberg is lekker divers: Een nachtclub in de kelder (Het Magazijn), een restaurant op de begane grond (De Kantine), vergaderruimtes op de verdieping erboven (Het Kantoor) en bovenop een rooftopbar: Het Dak van Bleyenberg.

De Kantine van Bleyenberg

Hoe groot het gebouw ook lijkt, eenmaal binnen krijg je het gevoel in een knus en sfeervol restaurant te zijn. De benedenverdieping is slim opgedeeld en de bar in het centrale midden trekt de aandacht.

Een grote groep naast ons zit aan het diner, verliefde stelletjes genieten van hun avond en verderop in De Kantine nemen bezoekers plaats aan de hoge tafels voor een borrel. Er heerst een gezellige en ontspannen sfeer.

Krokant gebakken zeebaars en knolselderij

Gastheer Shoef staat ons, ondanks de drukte in het restaurant, vriendelijk en vlot te woord en vertelt met passie over Bleyenberg’s eten. We krijgen een aantal samengestelde gerechten uit te keuken. Aan twee of drie gerechten p.p. heb je zeker genoeg. De krokant gebakken zeebaars met groene asperges en de knolselderij met gekarameliseerde ui en hazelnoot zijn echte aanraders!

Het Dak van Bleyenberg

We nemen de lift naar de bovenste etage en stappen het goed gevulde Dak op. Gezellige en sfeervolle hangstoelen, de tafels en de bar zijn gevuld met mensen die de donderdagavond (of het weekend) inluiden. Ober Wieger raadt ons de huiscocktail ‘Iris Isolabella’ aan, onwijs lekker! Op Het Dak sluit je de avond bij Bleyenberg in een gezellige ambiance af. Dit is dé plek voor een zakelijke lunch, die romantische eerste date op Het Dak of een goed diner doordeweeks.

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.