Een truffel van 400 gram bij La Passione: “Dit verwacht je niet!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

“Tot onze verbazing zat er een reusachtige truffel van 400 gram bij onze bestelling.”

Italiaans restaurant La Passione aan het Noordeinde in Den Haag bestelt haar truffels altijd direct bij de leverancier in Italië. Dat doen ze al 10 jaar rechtstreeks bij 2 families in Umbrië en Toscane. Binnen 24 uur is de truffel hier.

Eigenaar Tellis Muca vertelt: ”Deze week bestelden wij de Nero Pregiato truffel. Een truffel van zeer hoge kwaliteit. Dit wordt netjes geleverd in een afgesloten pakket. Doorgaans heeft zo’n truffel een gewicht tussen de 30 en 50 gram. Maar deze week zat er wel een heel bijzondere truffel bij. In de verpakking zat een truffel van 400 gram!! Fantastisch om te zien! Dit verwacht je niet. “

“In de verpakking zat een truffel van 400 gram!! Fantastisch om te zien! Dit verwacht je niet.”

Tellis Muca

“Hier kunnen we heel veel gasten blij mee maken. We rekenen haast niets extra’s voor onze gasten. Dat hoort gewoon bij onze gerechten zoals carpaccio of tartaar, tagliatelle met oesterzwammen en tournedos rossini”. vindt Tellis. “In de maanden augustus en september serveren we de tagliatelle met vers eekhoorntjesbrood, truffel en Parmezaanse kaas. Een absolute hardloper waar veel gasten voor terugkomen. Op dit moment hebben we pasta geflambeerd met gesmolten Pecorino uit Amatrice.“

Wil je de truffel komen bewonderen? In de komende dagen gaan we het aan onze gasten serveren.

Grote truffel

Over truffels: Elk seizoen kent haar eigen truffel. Op dit moment is dat de Nero Pregiato en de Bianchetto Uncinato. De Bianchetto is iets lichter qua kleur en delicater qua kwaliteit en gaat nog paar weken door. Net voor de zomer begint Estivo truffel; “Heerlijk ook. Nog lichter, maar wel veel smaak.” In de zomer heb je ook Tartufo Nero ( zwarte truffel) dat is de goedkoopste in zijn soort, omdat deze iets minder smaak heeft.

Vanaf oktober begint de Witte truffel (Tartufo Bianco), erg zeldzaam en maar paar weken te krijgen. Deze truffel heeft een volle smaak en een sterke geur. Dit is de duurste en meeste exclusieve in zijn soort. Vorig jaar in Hongkong verkocht een veilinghuis een stuk van minder dan 1 kg. voor ruim 80.000 dollar.

Restaurant La Passione

Noordeinde 196, 2512 GS Den Haag
Tel. 070-3107953
www.restaurantlapassione.nl