Hendriks Fish&Drinks: de Parel in het Zeeheldenkwartier

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt. Maar dan werkelijk ook alles.

Een high tea bij Satisfaction onderscheidt zich van andere, door in plaats van de standaard wraps en scones te serveren, te kiezen voor een heerlijk broodje met onder andere een oude kaas salade en hummus. Het soepje dat geserveerd wordt is, net als enkele andere hapjes, afhankelijk van het seizoen, wat maakt dat je elk seizoen wel minstens één keer kan komen high-tea’en!

Zo hadden wij bijvoorbeeld een heerlijk broodje met stoofvlees, een erwtensoepje en zoetigheid gemaakt met de peren afkomstig uit de Limburgse tuin van Gwen haar ouders.

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt, vers en door weinig tot geen toegevoegde suikers cheatday proof. Daarnaast kan er ook goed rekening worden gehouden met allergieën. Een voorbeeld daarvan is de veganistische, glutenvrije appeltaart.

Gevangen door zeehelden

Sinds oktober 2019 heeft het Zeeheldenkwartier een nieuwe buurtfavoriet:
Hendriks Fish&Drinks. Op de Prins Hendrikstraat, zoals de naam al doet vermoeden. Hier hijsen ze vis en de zeehelden die ervoor zorgen dat het op je bord ligt, op
een voetstuk. En wat voor een.

Je zou denken dat je in het Zeeheldenkwartier struikelt over de goede
visrestaurants, maar dat valt tegen. Des te fijner dat Hendriks Fish&Drinks er nu is.
Roger en Reina zagen hun oude liefde opbloeien en gaven hun droom in oktober
2019 gestalte in dit charmante restaurant. De naam bleef hetzelfde als die
van de gastrobar die er eerder zat, maar verder veranderde er veel. Dat hier
gekookt en bediend wordt met liefde, merk je aan alles. kijken en een keuze te maken.

Chef Roger draait zijn hand niet om voor het openen van een paar oesters.

Het interieur heeft voor ieder wat wils; lage tafels met fijne stoelen nodigen uit voor een avond uitgebreid tafelen. Langs de wand loopt een hippe bank met hoge tafels waar we met alle liefde een paar Gin Tonics  meester zouden maken. Die zijn er trouwens ook voldoende. Kan een zichzelf respecterend restaurant tegenwoordig nog zonder?

We houden het vandaag even bij witte wijn, waarvan voldoende per glas geschonken wordt. Voor de Hermit Gin met grapefruit en zeekraal komen we een andere keer zeker nog eens terug.

Bij de open keuken zijn ook nog een paar tafels voor wie van wat reuring houdt. Chef Roger draait zijn hand niet om voor het openen van een paar oesters. Daar beginnen we vanzelfsprekend mee om de zilte smaakpapillen wakker te schudden.

De keuze op de kaart is uitgebreid. Om ons heen zien we mensen genieten van schalen vol oesters en een prachtige zeetong, de vangst van de dag. Naast ons stort iemand zich op de tonijnburger en aan een hoge tafel praten twee vriendinnen bij onder het genot van een paar G&T’s en een Hendriksplank. Een plankje met allerlei zilte heerlijkheden. Verderop zitten drie vrienden met even zoveel mosselpannetjes voor zich.

Wij gaan voor een van de publieksfavorieten: de combi. Een combinatie van fruits de mèr (klassiek en koud geserveerd) en mixed grill (heerlijk warm geserveerd). Alleen al voor de presentatie zou je ‘m bestellen. Een theatraal pronkstuk midden op tafel in de vorm van een etagière. Wat een weelde. Romige Hollandse garnalen, kokkels, koningskrab en kreeft vechten om onze aandacht op de onderste schaal, knapperige gamba’s, mosselen in een heerlijke saus en de andere helft van die kreeft liggen in de spotlight op de bovenste etage.

Reina zorgt ervoor dat het ons en de overige gasten aan niets ontbreekt, de sfeer is heel gemoedelijk en toegankelijk met leuke knipogen naar de zee in het interieur en het servies. Als we ons uiteindelijk gewonnen geven en de etagière nog niet leeg is, worden de restanten zorgvuldig ingepakt voor ons, ‘want we willen natuurlijk niets verspillen en we kunnen het niet opnieuw gebruiken.’ Kijk, daar houden we van.

Als de wind deze zomer gaat liggen, voorzien we van vrijdag tot en met zondag heel wat wijnovergoten lunches op het terras. Verder is Hendriks Fish&Drinks elke dag geopend voor het diner, behalve op maandag.

Geen visliefhebber? Vlees vind je hier niet op de kaart, maar wie taant daar ook naar bij zo’n rijke keuze uit de zee bij deze nieuwe parel in het Zeeheldenkwartier.

Een kleine impressie

van Hendriks Fish&Drinks