Recept: Bloemkoolsoep met pinda’s

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt. Maar dan werkelijk ook alles.

Een high tea bij Satisfaction onderscheidt zich van andere, door in plaats van de standaard wraps en scones te serveren, te kiezen voor een heerlijk broodje met onder andere een oude kaas salade en hummus. Het soepje dat geserveerd wordt is, net als enkele andere hapjes, afhankelijk van het seizoen, wat maakt dat je elk seizoen wel minstens één keer kan komen high-tea’en!

Zo hadden wij bijvoorbeeld een heerlijk broodje met stoofvlees, een erwtensoepje en zoetigheid gemaakt met de peren afkomstig uit de Limburgse tuin van Gwen haar ouders.

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt, vers en door weinig tot geen toegevoegde suikers cheatday proof. Daarnaast kan er ook goed rekening worden gehouden met allergieën. Een voorbeeld daarvan is de veganistische, glutenvrije appeltaart.

RECEPT

Mijn moeder zei altijd: ”Jessica lust alles!” Maar bloemkool vond ik als enige groente niet zo lekker en ik ben er nog niet gek op, maar nu heb ik een bloemkoolsoep gemaakt waarin je de bloemkool niet proeft!

Hieronder het uitgeschreven recept én een video waarin ik deze soep maak. Veel plezier!  

(Dit recept verscheen eerder op jessicaonline.nl )

Verrassend lekkere soep!

Ingredienten:

  • 1 bloemkool
  • wat pinda’s (2 handjes)
  • 1 handje zilvervliesrijst
  • 1 theelepel knoflookpoeder of 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 bouillionkuipje ‘groente’ van Knorr
  • 1 liter water (zodat de bloemkool net onder water zit)

Snij de bloemkool in stukken en net onder water in een pan op het vuur , alle andere ingrediënten behalve het bouillonkuipje en de pinda’s erbij en zo’n 10 minuten koken (totdat de bloemkool beetgaar is, prik met een vork om dit te checken).

Daarna met de staafmixer in de pan totdat alles romig glad is. (Of je doet het in een blender zoals in mijn video hieronder.)
Als alles glad is: voeg het bouillonkuipje toe, breng het al roerend nog even aan de kook en zodra het kuipje helemaal opgenomen is door de soep is hij klaar om opgediend te worden. 

In iedere soepkom strooide ik wat pinda’s bovenop de soep

Eet smakelijk!

GEEN ZIN OM TE LEZEN: BEKIJK HIER DE VIDEO VOOR DIT RECEPT:

GENIET

van jouw home-made bloemkoolsoep