Bites, wines en gezelligheid vind je bij Kurk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wandelend naar restaurant Kurk lopen we door het altijd levendige straatje Mallemolen. Het geroezemoes en de gezellige drukte van de – op straat borrelende – mensen voelt gemoedelijk aan. Mede hierdoor loop je ook restaurant Kurk gemakkelijk binnen. Terwijl wij de deur sluiten worden we begroet door gastheer Jeroen en gastvrouw Ymke. Zij wijzen ons vriendelijk naar een plekje achterin de zaak.

 

De Mallemolen, het Montmartre van Den Haag

Shared Dining & gezellig druk!

Al gauw voegt een grote groep zich bij ons in de zaak en stromen ook de tweepersoons tafeltjes vol. Het restaurant raakt snel gezellig druk. Gastvrouw Ymke vertelt aan tafel over het Shared Dining concept. Ze deelt met passie haar favoriete gerechten, zo vertelt ze dat samen proeven zeker wordt aangeraden. Met 2 personen gaan wij voor 4 kleine gerechten als voorgerecht. Uiteraard proberen we een paar van Ymke haar suggesties uit. De bruschetta met gerookte sprotfilet en mierikswortel is favoriet!

Pasta uit een Parmezaans kaaswiel

Ook de hoofdgerechten zijn erg geschikt om te delen. De special van de maand; een pasta uit een Parmezaans kaaswiel, aan tafel bereid is ver – ruk – kelijk! Deze mening wordt gedeeld. Dit is goed terug te zien aan de tafeltjes om ons heen die dit gerecht zichtbaar vaak bestellen. Het is steeds een verrassing met wat voor lekkers Ymke of Jeroen aan komen lopen. Ook de Peruaans wok van ossenhaas met rode ui, tomaat, avocado en koriander is een heerlijke keuze.

No-nonsense genieten van de meest bijzondere smaken

We sluiten de avond af met gastheer Jeroen en een borrel. Al met al een super gastvriendelijke en betrokken bediening, niets is teveel gevraagd. Restaurant Kurk biedt een gezellige, no-nonsense plek. Echter maakt deze fijne sfeer in combinatie met de meest bijzondere smaken en unieke gerechten het tot een zeer aan te raden restaurant in Den Haag. Wij hebben genoten!

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.