Goddelijk genieten bij Zebedeüs naast de Grote Kerk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

We stappen vol verwachting het terras van restaurant Zebedeus op. Tegen de kerk aan, aan het laatste tafeltje in de avondzon, nemen we plaats. We krijgen een lekkere, huisgemaakte ice-tea die ons tafeltje vrolijk versiert.

Bij Zebedeüs kan je 7 dagen per week terecht voor lunch, borrel en diner.

Kleurrijke creaties vrolijken onze tafel op!

We starten onze avond met bijzondere, vegetarische voorgerechten. De keuze valt op de Burrata met avocado en chipotle salsa. Maar ook het avocadogerecht met baba ghanoush, dukkah en granaatappel smaakt fantastisch. De kleurrijke creaties met een mix aan verschillende smaken verrassen ons! We zijn benieuwd wat de avond nog meer zal brengen…

Als de gerechten iets gezakt zijn, kiezen we voor de Falafel met komkommerdip en avocado als hoofdgerecht. Ook de aanbevolen Picattaburger met kikkererwten, chermoula en zoete aardappel maakt ons nieuwsgierig! Twee bijzondere borden kleuren binnen no time opnieuw onze tafels. Net zoals bij het voorgerecht krijgen we van onze ober diverse bijzondere wijnen om bij de gerechten te proeven. De ene wat zoeter en bruisend, de ander met een historisch verhaal en een karamelachtige nasmaak. Boeiende smaken die het inderdaad goed doen bij onze gekozen gerechten!

Gevarieerd publiek & aandacht voor iedereen

De sfeer van de gezellige tafels om ons heen bevalt goed. Wat opvalt is dat de gasten van Zebedeus leuk gevarieerd zijn. Buiten borrelen wat jongelui en binnen dineert een grote groep vrienden. Ook een zakelijk diner is aanwezig. Alle leeftijden bezoeken Zebedeus zichtbaar graag. Obers Mani en Milo zijn druk in de weer, maar nemen de tijd bij ieder tafeltje. Uitgebreid wordt er verteld over de historie van de wijnen, of gezellig gekletst met wat gasten.

Desserts om van te smullen!

Als dessert valt onze keuze al snel op de witte chocolade Panna Cotta en de Sticky Chocolate Pecan Pie met ijs van witte chocolade. Lekker! De twee desserts vallen goed in de smaak. Jammer dat er na deze fijne bordjes een einde komt aan ons bezoek aan Zebedeus.

We hebben genoten van de gevarieerde kaart -die opvallend rijk is aan vegagerechten- en Zebedeus’ betrokken bediening! Echt een bezoek waard, zeker als je op zoek bent naar een bijzondere vega/vegan kaart. Een karakteristiek restaurant, op een unieke plek met een goede sfeer. Wij komen zeker terug!

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.