That’s Amore: proef de liefde

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt. Maar dan werkelijk ook alles.

Een high tea bij Satisfaction onderscheidt zich van andere, door in plaats van de standaard wraps en scones te serveren, te kiezen voor een heerlijk broodje met onder andere een oude kaas salade en hummus. Het soepje dat geserveerd wordt is, net als enkele andere hapjes, afhankelijk van het seizoen, wat maakt dat je elk seizoen wel minstens één keer kan komen high-tea’en!

Zo hadden wij bijvoorbeeld een heerlijk broodje met stoofvlees, een erwtensoepje en zoetigheid gemaakt met de peren afkomstig uit de Limburgse tuin van Gwen haar ouders.

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt, vers en door weinig tot geen toegevoegde suikers cheatday proof. Daarnaast kan er ook goed rekening worden gehouden met allergieën. Een voorbeeld daarvan is de veganistische, glutenvrije appeltaart.

Proef het ware italië, de traditie, de mensen, de liefde.

Eindelijk is het zover! Lekker een hapje eten bij That’s Amore. Ik kom er regelmatig langs maar op één of andere manier ben ik nooit binnengestapt. That’s Amore is een gezellige trattoria waar je kan afhalen of lekker kan zitten (tot 19h00). We worden bij binnenkomst enthousiast verwelkomd, waarna onze ogen eigenlijk meteen afdwalen naar de lekkernijen die in de vitrine uitgestald zijn. Ik had al gauw door dat kiezen niet makkelijk zou worden…

Achterin de zaak staan een aantal tafeltjes waar je kan zitten, dus meteen maar een leuk plekje uitgezocht. We waren rond 17h15 binnen, achteraf bleek dat net voor de drukte uit. Omdat we best trek hadden zijn we meteen weer naar voren gelopen om nog eens goed te kijken en een keuze te maken.

Bijzondere gerechten en een fijne sfeer

We gingen -omdat het onze avondmaaltijd was- niet voor een broodje, maar voor een lekkere pasta. Omdat we eigenlijk nieuwsgierig waren naar alle pasta’s hebben we uiteindelijk, op advies, gekozen voor drie soorten op een groot bord midden op tafel, zodat we een beetje konden proeven. Daarbij nog een Insalata Caprese en gegrilde groenten. En om te beginnen brood met huisgemaakte pesto, met een Italiaans biertje (Birra Moretti) en een rood wijntje om de maaltijd te begeleiden. Een goed begin…

Ondertussen arriveerde ook de Caprese. Daar lag zowaar de grootste bol mozzarella op die ik ooit had gezien, dus we werden meteen enthousiast 😊. Zoals het hoort bij een Caprese waren de ingredienten van goede kwaliteit. Smaakvolle tomaatjes en lekkere smeuïge mozarella. De pasta’s werden vrij vlot geserveerd (pikante bolognese, spinazie/ricotta en paddestoelen/truffel/parmezaan).

De pasta met truffel was mijn favoriet, had nog wel zo’n schaal opgekund. Maar ook de andere twee waren erg smakelijk. Met ook nog een bordje vol gegrilde groenten (heerlijk!) begon ik me wel al af te vragen of ook nog een dessert nou wel zo verstandig zou zijn…

Uiteindelijk besloten we om met een espresso af te sluiten, en voor het lekkere toch maar een klein stukje taart. We waren helaas net te laat voor de Cannoli Siciliana, een echte specialiteit die doorgaans vooral in toprestaurants op de kaart staat. Die waren helaas al uitverkocht dus daar kom ik nog een keer voor terug. Een puntje citroentaart werd onze lekker frisse afsluiter van een zeer geslaagd diner.

Wat mij persoonlijk erg aanspreekt: als je wil kan je zonder te haasten binnen een half uur weer buiten staan maar als je de tijd wil nemen dan kan dat ook. Ideaal. Wij waren ongeveer 1,5 uur binnen. Er is veel aanloop van afhalers en zitters, en dat geeft een heel gezellige buzz in de zaak. Verwacht geen spectaculair opgemaakte borden of experimentele smaakcombinaties. Wat je wel kan verwachten zijn authentieke, eenvoudige maar vooral smakelijke gerechten. Bereid met goede, verse ingedriënten. Voor informeel, gezellig eten is That’s Amore een echte aanrader! 

Een kleine impressie

van That's Amore