Eindelijk! Den Haag heeft haar eigen Loetje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na lang wachten en smachten is het zover, Loetje opende afgelopen 30 augustus het eerste Loetje restaurant in Den Haag in de Haagsche Bluf!

Een bijzondere locatie waar straks meerdere horecagelegenheden zich zullen vestigen. In het najaar ook nog een boutique hotel.

Loetje Den Haag | Leukste Plekjes Den Haag

Biefstukrestaurant Loetje opende zijn eerste vestiging ruim 40 jaar geleden in Amsterdam.

 

Met inmiddels 19 restaurants door heel het land is Loetje nu overal een begrip, en voor velen hét restaurant waar je aan denkt als je een goede biefstuk wil eten. De malse ossenhaasbiefstuk wordt standaard opgediend in de eigen jus met wit brood en is heerlijk met salade en friet.

 

Maar Loetje is veel meer dan alleen biefstuk, ook een goed gevulde poke-bowl, lekkere maaltijdsalades en diverse andere (ook vegetarische) lekkernijen staan op de kaart.

We zijn dan ook heel blij dat we dit karakteristieke pand op deze mooie locatie in het hart van Den Haag met een gezellig terras hebben gevonden

 

Reagerend op de vraag waarom Loetje zich nu in Den Haag heeft gevestigd, antwoordt CEO Sandra Van Halderen: “Er kwamen al jaren veel vragen van gasten om naar Den Haag te komen en we zijn daarom al lange tijd op zoek geweest naar een geschikt pand om een Loetje in deze stad te openen. We zijn dan ook heel blij dat we dit karakteristieke pand op deze mooie locatie in het hart van Den Haag met een gezellig terras hebben gevonden”.

 

Loetje Den Haag heeft zeker ook de unieke “Loetje-stempel” gekregen: Het restaurant is warm en gezellig, maar ook helemaal van nu. En toch heeft ook deze Loetje een eigen gezicht. De bordeauxrode kleur van de luiken op de gevel komt terug in het interieur, en de grote eye-catcher is de tegelwand met daarop een prachtige schildering (een kunstwerk eigenlijk) die wij door het te omschrijven als exotische bloemen en planten enorm te kort doen. Een kunstkenner kan het vast heel goed duiden, wij komen even niet verder dan dit. Maar mooi is het absoluut!

 

Hapje eten? 

Bij Loetje hoef je niet te reserveren. Je kunt gewoon langskomen en komt altijd aan tafel. Mocht je toch willen reserveren dan kan dat, er wordt een deel van het restaurant vrij gehouden voor reserveringen. 

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.

Anne

Anne

Ik ben Anne, freelancer, een 26 jarige Brabantse Hagenees met een voorliefde voor beeld en tekst. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Vroeger hele dagboeken vol, nu artikelen, blogs en reviews. Over mode, relaties, lekker eten en drinken op de allerleukste plekjes of over een mooie stad. Content creëren is key en dat doet ik met liefde!

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X