Alles bij zondag ademt de sfeer van… Zondag.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Op de website wordt ons al in een notendop uitgelegd wat we mogen verwachten. Een “huiskamer”, zonovergoten terras en genieten van puur en waar mogelijk biologisch eten in de gezellige Fahrenheitstraat.

Gezellige lunchroom in de Bomenbuurt

We zijn benieuwd en kiezen één van de robuuste houten tafels achterin. Door de lange bank aan de muurkant (zorg wel dat je op een kussentje zit), kan je hier ook makkelijk met een groot gezelschap eten, de tafels worden dan gewoon aan elkaar geschoven.

Het begint al goed met de koffie; die wordt gemaakt van een Braziliaanse blend van Bocca. Deze blend leent zich perfect voor allerlei koffievarianten van cappuccino tot Latte Macchiato, ook de melk is goed opgeschuimd. Zo simpel kan het zijn.

Op de kaart laten we het ontbijt links liggen, maar het is er wel. Er is een samengestelde variant met onder andere roerei, granola en een croissantje, maar er staan ook losse gerechten op de kaart zoals de populaire smoothiebowl en American Pancakes. Daar komen we een andere keer voor terug, het ontbijt wordt geserveerd tot 12:30 en we zijn nu toe aan de lunch.

Vriendelijk, gastvrij en ook nog eens goed voor de vegetarische medemens!

De vriendelijke bediening, allen dames tot in de keuken aan toe, wijst ons op de specials naast de kaart en haalt nog iets te drinken, aan aandacht geen tekort.

Opvallend is dat van de 5 verschillende broodjes er drie vegetarisch gemaakt (kunnen) worden. Vandaag hebben we echter zin in vis. We kiezen voor de maaltijdsalade met zalm en de Tuna Melt, een broodje met tonijnsalade dat nog even met een goede plak cheddar onder de grill wordt gelegd.

De Tuna Melt wordt geserveerd op een stevige zuurdesemboterham. De tonijnsalade is overduidelijk huisgemaakt en lekker fris door het Granny Smith appeltje wat erdoor zit. Maar wat dit broodje écht lekker maakt, is de dungesneden rauwkost die er bovenop ligt. Die maakt van dit vaak wat voorspelbare lunchgerecht echt een feestje. We proeven knapperige wortel en komkommer met Oosterse smaken, gember en iets fris-zurigs. Een heel verrassende, maar uiterst succesvolle combi.

De zalmsalade is inderdaad een hele maaltijd, de portie is groot en kleurrijk. Op de kaart staan nog een geitenkaassalade en een vegetarische houmoussalade. Daar komen we graag nog eens voor terug.

Insiderstip voor de echte genieter!

Behalve het terras aan de drukke straatkant, heeft Zondag ook nog een zonnige binnentuin waar het een weldaad is aan rust ten opzichte van de Fahrenheitstraat. Met kinderen? Zeker een aanrader, er staan leuke gerechtjes op de kaart voor de kleinste wereldburgers en de sfeer is ontspannen.
Ook fijn: op de kaart staan regelmatig wisselende specials, dat maakt het leuk om steeds weer aan te schuiven, maar voorlopig is die Tuna melt voor ons al reden genoeg om snel weer te gaan.

Is er dan nog iets aan te merken? Toch wel. Het enige minpuntje is de akoestiek, maar wat mag je ook verwachten van een lunchroom? We zitten achterin ongelukkigerwijs ingeklemd tussen de koffiebonenmaler en twee gezinnen met kinderen. Dat maakt een goed gesprek voeren soms wat uitdagend, maar een kniesoor die daarop let.

Zondagse conclusie

Alles bij zondag ademt de sfeer van… Zondag. Zo’n dag dat alles kan en niets moet. Dat je na een lekker stuk taart tóch nog even blijft hangen voor de lunch. Heel relaxed en laagdrempelig, je voelt je meteen thuis. Een aanrader.

Wil je ook onze suggesties zien?

Wij hebben ook een aantal favoriete koffiezaken. Bekijk ze hier...

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier:

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X