SpiZe up your life!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bij SpiZe in hartje Den Haag waan je je heel even in een vakantieherinnering. Als je ooit in Thailand bent geweest is zal dit restaurant een feest van herkenning zijn. Verse groenten, gewokte gerechten, veel verse kruiden, de geur van specerijen, je vind het allemaal bij SpiZe.

Wist je dat er In Thailand niet 3 keer per dag wordt gegeten, zoals wij dat gewend zijn, maar er gedurende de dag verschillende kleine porties gegeten worden? Bij Spize, de Thaise bistro aan het Spui, vonden wij het beste van twee werelden: een 3-gangen menu, bestaande uit vele gerechten om samen te delen met tafelgenoten. Zo kan je van heel veel gerechtjes een beetje proberen en haal je het meeste uit de menukaart – perfect ook voor mensen met chronische keuzestress, zoals ik dus!

Deze Thaise bistro aan het Spui biedt het beste van twee werelden...

Authentieke Thaise details

Bij SpiZe beleef je de klassieke Thaise keuken in een bistro met een moderne Aziatische sfeer. Het stijlvolle, donkere interieur wordt gebroken door een enorme Boeddha die zich in het midden van de zaak bevindt en boven alles en iedereen uitkomt. Met recht een eyecatcher!

De gerechten op het menu zijn genummerd, net zoals dat in Thailand het geval is. Van Papajasalade tot Phad Tai en van Keng Massman tot Tom Kha Kai, vele herkenbare maar ook minder herkenbare Thaise gerechten komen voorbij op de menukaart.

De menukaart

De gerechten die geserveerd worden vanuit de semi-open keuken zijn klassiek bereidt door een brigade die beschikt over vele jaren werkervaring in de Thaise keuken, en dat proef je terug in de gerechten. Terug naar de menukaart. Tip! Als je echt moeite hebt met het maken van keuzes, vraag dan de bediening niet naar de hardlopers, maar naar hun eigen favoriete gerechten. Een goed voorbeeld van een insider-tip die het delen waard is, zijn de Kanom Tjip Thod, ofwel gebakken deegjes gevuld met gekruid kipgehakt, volgens de omschrijving op de kaart. Hoewel deze deegbuideltjes onder de mildere gerechtjes van de voorgerechten vielen, is de Yam Woen Sen, een salade van transparante noedels met garnalen, verse pepers, knoflook, citroen, vissaus, garnalen en inkvis al een stapje pittiger.​

Thais pittig

In vergelijking met de papaja salade, ofwel Som Tam Malakol zijn de eerdergenoemde gerechten qua pittigheid niet megascherp, deze salade is voor de echte ervaren liefhebber van de spicy-keuken: Thais pittig wordt dit ook wel genoemd! Een ander goed voorbeeld van een Thais pittig gerecht is Kai Phad Deng dat bestaat uit gebakken kipfilet met rode pikante Thaise currypasta én rode Spaanse pepers!

Ben je meer fan van de milde Thaise keuken is dit geen probleem, het klassieke gerecht Pad Thai is er in verschillende varianten: Tahoe (tofoe), Koeng (garnalen) en Kai (kip), maar ook met Keng Masaman met Thaise bruine currypasta, aardappelkrieltjes en gesneden ossenhaas of Pet Phad Phak, gebakken eendenborst met groenten ervaar je de Thaise keuken op zijn best.

Na kruidige gerechten is niets lekkerder dan een zoete afsluiter: tijd voor het dessert. Tip! Ga niet naar huis zonder de spekkoek met pandanijs en slagroom te bestellen.

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X