Gerechten van de rotisserie & de Big Green Egg bij Braadstaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Braadstaal vind je in de gezellige wijk Duinoord. Na even zoeken vonden we een parkeerplekje op 2 minuten loopafstand, goed te doen. Je stapt binnen in een gezellig verlichte zaak waarbij de oorspronkelijke elementen van het pand, zoals de glas-in-lood-ramen, behouden zijn en waar veel zorg is besteed om het restaurant een warme uitstraling te geven. Na de allervriendelijkste ontvangst van de eigenaar kregen we de vrijheid om een tafeltje uit te kiezen waarbij je de keuze hebt uit wat intiemere plekken en plekken in de lichtere grotere ruimte. Wij kozen een tafeltje in de grotere ruimte met zicht op de open keuken.

Geniet van een wisselend aanbod aan vlees- en visgerechten
van de Rotisserie en de Big Green Egg BBQ

Voorafjes

We begonnen met een IPA, die erg in de smaak viel, en een lekkere cava. Erbij kregen we een karafje water. De kaart is overwegend Frans georiënteerd waarbij mooie producten uit onder andere Frankrijk en Spanje naar Nederland worden gehaald, maar er ook aandacht is voor lokale producenten. Naast de menukaart biedt Braadstaal een chef’s driegangen menu aan voor 29,50 euro. Vanavond was dat een preisoepje, bavette en chocolademousse. We besloten à la carte te eten en deelden vooraf het plankje charcuterie dat we konden uitbreiden met 2 soorten kaas. De plank deed ons watertanden en bestond uit Parmaham, saucisson de Perche Perche, goed pittige chorizo, een blauw aderkaasje van een kaasboer uit de buurt en een pittige oude kaas. We waren erg onder de indruk van het blauwe kaasje. De heerlijkheden werden geserveerd op een bedje rucola met ernaast geroosterd brood, olijfolie, grof zeezout, augurkjes en ingemaakte uitjes. De charcuterie was mooi dun gesneden, waardoor we niet te snel verzadigd raakten en zin hadden in de volgende gang.

Big Green Egg

Als hoofdgerecht hebben we gekozen voor de côte de boeuf, een specialiteit buiten de kaart om, geserveerd met huisgemaakte Béarnaise. Het vlees werd gesneden opgediend op een mooie robuuste plank en de mooie rode stukken vlees, met een bruin krokant korstje zagen er geweldig uit en roken even lekker als ze eruit zagen. Het vlees was heerlijk mals en de korst had een heerlijke barbecue smaak van de Big Green Egg. Erbij werd salade geserveerd en overheerlijke zelfgemaakte friet, krokant van buiten en met een heerlijke volle aardappelsmaak.

Toet

Na deze heerlijke royale portie vlees hadden we nog net ruimte om een dessert te delen. Er is een ruime keuze waaronder een paar klassieke Franse desserts zoals crêpes Suzette en crème brulée. We besloten om de tarte tatin met peren te delen. En dat was precies goed, een mooi taartje met de frisse peer, lekkere karamel en een vleugje zout. Als afsluiter namen we nog een espresso en een verkwikkende gemberthee met verse gember, citroen en munt.

Kortom… Een heerlijke avond in een gezellige ambiance met puur en zeer smakelijk eten, we komen zeker een keer terug!

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X