De Waterreus is het hele jaar door de ideale plek aan het strand van Scheveningen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

“Dit moeten we vaker doen!”

“Dit moeten we vaker doen!” zei ik afgelopen zondag tegen de mensen om mij heen. Met dit bedoel ik het heerlijk verse en uitgebreide ontbijtbuffet bij strandrestaurant De Waterreus in Scheveningen. Bij binnenkomst zat het restaurant al gezellig vol met gasten die onder het genot van een verse jus, een kopje thee of een lekker bakje koffie genoten van het ruim opgezette buffet.

De sfeer en keuze van het ontbijt

Het prachtige interieur en de vriendelijke, attente bediening gaven ons het gevoel in een hotel te zijn. Alleen dan wel een uniek hotel, een hotel waarbij je uitkijkt over de zee en de pier van Scheveningen, terwijl je ondertussen de moeilijke keuze moet maken of je eerst je buik zal gaan vullen met zoetigheid of juist kiest voor hartig. Want met het rijke assortiment was de keuze (water)reuze!

Als vertrouwd begon ik met een bakje yoghurt en cruesli, afgetopt met gojibessen en moerbeien. Dit moest een bescheiden bakje worden had ik al bedacht toen ik met mijn ogen de rest van het buffet af ging. Zo sneed ik nog een lekker stuk versgebakken brood af, plakje kaas, eitje, wat rauwkost erbij en ik kon zonder schuldgevoel beginnen aan de zoete ronde.

Die lekkere, net wat te dikke, american pancakes, met fruit en poedersuiker. Om het af te leren toch ook maar die donut en muffin gepakt die al vanaf het begin mijn naam riepen. Een groot voordeel, pas tegen de avond begin je weer een beetje trek te krijgen.

Open buffet, topkwaliteit!

Naast dit wekelijks terugkerende ontbijtbuffet op zondag voor 12,50 euro (exclusief drankjes), worden er tijdens feestdagen als Pinksteren en Moederdag ook speciale buffetten aangeboden. Uiteraard is het ook mogelijk om te ontbijten, lunchen of te dineren van de veelzijdige kaart. 2 keer per dag wordt er verse vis aangeleverd vanuit de Scheveningse haven en ook de kreeft is elke dag vers.

Daarnaast leent het restaurant zich uitstekend voor feesten, bedrijfsuitjes en vergaderingen. Door de gunstige ligging van het ruime terras is het daar al snel goed vertoeven en worden langzaamaan de eerste lentestraaltjes opgevangen. Ik voeg De Waterreus toe aan mijn lijstje van favoriete plekjes aan de Scheveningse kust!

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X