Jagertje Food&Jazz; sfeervol dineren op een historische locatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lopend over de gezellige Denneweg richting Lange Voorhout werd onze aandacht een sfeervol straatje in getrokken. Langs weerszijden van de weg brandden kaarsen die leidden naar een historisch pandje. Wat is dit? ‘t Jagertje, verraadt het uithangbord, verwijzend naar het adres aan de Jagerstraat. De oplettende lezer denkt wellicht: daar zat toch restaurant Allard? Dat klopt, bij navraag aan Chef Duco Karssen.

Restaurant Allard is omgetoverd naar ‘t Jagertje. Het keukenteam bleef grotendeels intact en gelukkig is het karakteristieke middelpunt van het restaurant, de oude schouw, nog steeds het stralend middelpunt. Het breekt de ruimte mooi, waardoor je overal in het restaurant sfeervol zit.

Wat verder opvalt? De nieuwe bar. Een modern design dat mooi contrasteert met de historische elementen van het pand zoals de oude bakstenen muur. Aan de wand een prachtige afbeelding met een quote van Jazz-legende George Gerschwin: “Life is at it’s best when you improvise.” Meteen een mooie ijsbreker aan tafel.

Life is at it's best when you improvise...

Dan het eten. We starten met een verfijnd voorgerecht van tonijn met een soort millefeuille van sesam en avocado. Een beproefde combinatie en altijd goed. Het is niet al te groot, maar dat valt vooral op, omdat we er best meer van hadden willen hebben.

Als hoofdgerecht krijgen we een mooi stukje hertenrugfilet op een gestoofde versie. Prima.

Dan volgt – wat ons betreft – het hoogtepunt van het diner: het dessert. Een ode aan de Italiaanse salade caprese. IJs van burrata, granité van bascilicum en verschillende, zoete bereidingen van tomaat: Heerlijk! Als dit een voorbode is van wat de Chef kan, dan zijn we ook benieuwd naar de andere gerechten op de kaart. Die verraadt een voorliefde voor de (Frans-) klassieke keuken, waar hier en daar modern geïmproviseerd wordt, daar wordt natuurlijk op gedoeld met die quote van Gerschwin.

Ook leuk: Elke vrijdag speelt er een jazz-band tijdens het diner en kan de bar ook op een prettige bezetting rekenen. Daar komen we zeker nog eens voor terug.

Uitdaging: Door de locatie in het steegje en de verandering van Allard naar ‘t Jagertje, moeten zowel de nieuwe gasten als de oude clientele het restaurant nog iets beter weten te vinden, want ‘t Jagertje verdient zeker een kans om te slagen.

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X