Een heerlijk stukje Italië bij Amici in het Zeeheldenkwartier

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In de Van Speijkstraat bevindt zich op een mooie hoek het Napolitaanse restaurant Amici. Terwijl we bij binnenkomst met Italiaanse woorden begroet worden door het personeel (eerlijk is eerlijk, wie houdt hier niet van!) en breed lachende gastheer Gennaro, nemen we plaats aan een klein tafeltje in de zaak. Restaurant Amici is een familiebedrijf uit Napels. Tijd voor onze ontmoeting!

Een gastheer met een lach

De zaak zit al aardig vol en om de haverklap stapt er een nieuw stel, groep vrienden en vriendinnen of een familie binnen. Het lijken niet allemaal nieuwe gasten te zijn zoals wij. Amici oogt als een bekende plek waar mensen graag terugkeren. De eerste reden krijgen we al snel door. Gastheer Gennaro is met werkelijk iedereen gezellig in de weer en verzorgt en bereidt de bijzondere gerechten aan tafel. Een gastheer met een lach die bij zijn gasten zichtbaar in de smaak valt. Zo ook bij ons!

Italiaanse voorproefjes

Niet geheel onbelangrijk maar waar we óók een grote glimlach van op ons gezicht krijgen: de kaart! Met genoeg keuze en voor ieder wat wils straalt de Italiaanse touch er vanaf. Mede hierdoor vragen we Gennaro om een advies in onze keuze. Hij adviseert de Antipasti vooraf, de Tagliolini Al Tartufo bereid in de beroemde Parmezaanse kaas met verse truffel als hoofdgerecht en als afsluiter een oud Italiaans dessert… We kunnen niet wachten! Ondertussen krijgen we fijne voorproefjes van de gerechten die aan de andere tafels bereid worden.

Rijkelijk genieten

Ah! Daar komen onze antipasti; Een (zeer) rijkelijk gevuld bord met de lekkerste tonijncarpaccio, bruschetta caprese, zelf gemarineerde en ingelegde zalm, octopussalade en courgette staan stralend voor onze neuzen. We genieten! We drinken er de wijn Serego Alighieri Possesioni Bianco bij en worden steeds iets nieuwsgieriger naar wat er nog meer komen zal. 

Gennaro komt informeren of hij het hoofdgerecht kan komen bereiden aan onze tafel, een volmondige ja klinkt en hij gaat aan de slag! In de Parmezaanse kaas bereidt hij met passie de Tagliolini Al Tartufo. Met passie maar super snel, wij zijn om! De pasta smaakt heerlijk en oh zo vers. 

Een dessert dat harten sneller doet kloppen

Maar bij het dessert wordt onze liefde voor de Napolitaanse keuken pas écht bezegeld. Gennaro vertelt over een klassiek oud Italiaans recept: Zabaglione, gemaakt met warme wijnsaus van Moscato d’Asti. Geserveerd in een leuk cocktailglas genieten we tot de laatste lepel. Is elke avond langs Amici fietsen voor dit overheerlijke dessert wellicht een optie? Wij zouden het wel weten.

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X