Sana Sini: waar de Molukse-, Aziatische- en Nederlandse keuken samenkomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt. Maar dan werkelijk ook alles.

Een high tea bij Satisfaction onderscheidt zich van andere, door in plaats van de standaard wraps en scones te serveren, te kiezen voor een heerlijk broodje met onder andere een oude kaas salade en hummus. Het soepje dat geserveerd wordt is, net als enkele andere hapjes, afhankelijk van het seizoen, wat maakt dat je elk seizoen wel minstens één keer kan komen high-tea’en!

Zo hadden wij bijvoorbeeld een heerlijk broodje met stoofvlees, een erwtensoepje en zoetigheid gemaakt met de peren afkomstig uit de Limburgse tuin van Gwen haar ouders.

Alles bij Satisfaction is huisgemaakt, vers en door weinig tot geen toegevoegde suikers cheatday proof. Daarnaast kan er ook goed rekening worden gehouden met allergieën. Een voorbeeld daarvan is de veganistische, glutenvrije appeltaart.

sana sini is dé plek voor moluks / indisch eten

Een gezellige ruimte, die aanvoelt als een ruime huiskamer met bamboo details en tropische planten, waar de geuren van kruidige gerechten je tegemoetkomen en je je heel even op een verre vakantiebestemming waant. De keuken die centraal staat bij Sana Sini is wel heel bijzonder, in het Maleis staat Sana Sini namelijk voor gerechten die een beetje van daar; de Molukken en Azië, en een beetje van hier: Nederland komen. Dat belooft wat!

 

In de bomenbuurt, die welbekend staat om het huizen van verschillende authentieke toko’s is ook waar een wel heel gezellige Molukse familie zich heeft gevestigd. Toen zij in augustus van dit jaar Sana Sini openden, was de Thomsonlaan zich geen toko maar compleet restaurant (met afhaalmogelijkheden) rijker. De toegankelijke en ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat je met ieder gezelschap terecht kunt bij Sana Sini. Of je nu een dagje met je schoonouders op pad bent, met vrienden gezellig wil bijkletsen, of als je gewoon snel in je eentje een hapje wilt eten, doordeweeks of in het weekend, bij Sana Sini voel je je welkom.

Sharing is caring; geniet samen van al dat lekkers op tafel

Typisch Sana Sini is ‘een beetje van daar en een beetje van hier’ en dat zie je terug in de gerechten. Waar geheel volgens traditie de kennis en keukengeheimen van generatie op generatie worden doorgegeven, vind je hier en daar een creatieve twist, bijvoorbeeld bij het dessert 😉

 

Het leuke bij Sani Sini is, dat de gerechten op de kaart zo zijn samengesteld dat je zelf een volledige rijsttafel kunt samenstellen, maar ook (wanneer je niet graag je eten deelt) kunt kiezen voor een bowl of een maaltijdsoep. Zo kan iedereen lekker bestellen waar hij of zij zin in heeft. Zodat je als flinke of kleine eter, met een grote groep of met zijn tweetjes, maar ook als carnivoor, flexitariër, vegetariër en zelfs als veganist je hart kunt ophalen!

Op de menukaart vind je dan ook klassieke gerechten terug, waaronder de authentieke saté ajam en babi van de houtskoolgrill, maar ook een vegetarische variant die de moeite waard is om te proberen! Ik weet niet of je een vega saté kenner bent, maar het is ontzettend moeilijk om vegetarische alternatieven crispy te krijgen. Maar het is gelukt, en dat is een applausje waard als je het mij vraagt! Niet zo’n vega saté fan? Geen paniek, de saté ajam en babi komen warm van de grill en zijn net zo lekker met de huisgemaakte marinade! Naast saté vind je ook klassiekers als soto- en bami soep, rendang, babi ketjap en gado gado terug op de menukaart. Echter zijn de sayur (groenten) of de Ikan (vis) bowls, waar je eigenlijk een mini rijsttafel in één kom krijgt, de bao bun broodjes met topping naar keuze en de small bites ook zeker aan te raden.

 

Ook zoete gerechten spelen een belangrijke rol in de Molukse- Indische keuken en dat kun je zien in de pandan donuts met bananenglazuur en kokosrasp en pandan pancakes met vers fruit. Maar ook de vertrouwde spekkoek, kue dadar, sponscake, koningskroon én natuurlijk tjendol, het zoete drankje met ‘druppels’ van mungbonenmeel, ontbreken niet op de menukaart. Daarnaast raad ik je aan om een drankje met spekkoeklikeur of pandanlikeur te proberen om de avond in Molukse- Indische sferen af te sluiten!

Een kleine impressie

Van restaurant Sana Sini

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X