Villa CouCou: de plek om eens lekker gek te doen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

UPDATE DECEMBER 2019: Helaas is Kim’s Tearoom gesloten. Gasten kunnen bij Villa Coucou nog wel terecht voor lunch & diner in La cuisine d’Alexandre en bij Franky’s Bar. 

Hieronder vind je het verslag van Lieske toen ze destijds Kim’s Tearoom bezocht.

Een Villa is de ultieme plek om te ontspannen, althans zo herinnert Jonathan, een van de eigenaren zich dat. De weekenden die hij met familie en vrienden doorbracht in een villa in de Provence zijn hem altijd bijgebleven. Een ongedwongen sfeer, weg van de dagelijkse sleur om écht even lekker gek te doen en vooral te genieten! Spontaan jeu de boules spelen en bijkletsen onder het genot van smakelijke gerechten en uitzonderlijke drankjes, dat is een uitstapje naar de villa!

Villa Coucou – it’s all in the name, is de plek in Den Haag om exact ditzelfde te doen. Afstand nemen van verplichtingen gaat heel gemakkelijk in Villa Coucou. Hier vind je aan het begin van de Laan van Meerdervoort een elegante plek om het weekend in te luiden met een licht ontbijt, om doordeweeks tot rust te komen met een kopje thee, af te spreken met familie of collega’s voor de lunch of simpelweg langs te komen voor de lekkere taartjes! Zodra je binnenstapt in deze villa zijn de mogelijkheden oneindig. Heb je de behoefte om rustig een kopje koffie te drinken en de krant te lezen, wellicht in combinatie met een Frans gebakje of croissant? Neem plaats bij mede-eigenaar Kim, in Kim’s Tearoom.

Een ongedwongen sfeer, weg van de dagelijkse sleur om écht even lekker gek te doen en vooral te genieten!

Een blik op de menukaart verklapt direct dat er in Kim’s tearoom meer te verkrijgen is dan thee. Zo spotten wij in de categorie ‘plats sucrés’, dat zoete gerechte betekent, onder andere french toast, oats en crêpes. Waar we in de categorie ‘plats salés’ een diversiteit aan hartige gerechtjes tegenkomen, van confit van aubergine tot steak tartare. Kleine trek? Kies een ‘petit bouché’, speciaal voor de kleine trek of borrelgelegenheid.

Lunchtime!

Wij waren stiekem erg benieuwd geworden naar een van de vegetarische opties op de menukaart, de aubergine confit met tomaat en gestampte courgette én voor de balans de all-time favorite: steak tartare met friet. De steak tartare stelde niet teleur, deze ‘coucou’ combinatie van handgesneden rundvlees met ingemaakte ui, radijs en rijke saus is absoluut een aanrader! Geserveerd met frietjes een echte Franse klassieker, met een té gekke twist!

De confit aubergine is een plaatje om te zien en daar blijft het niet bij. Niet eerder zag ik op een menukaart gestampte courgette op een rustieke snee bruinbrood met flinterdunne plakjes radijs. En belangrijker, dit gerecht is niet alleen heel leuk om te zien, maar ook nog eens heel erg lekker!

Een bezoek aan Kim’s tearoom is natuurlijk niet compleet zonder een taartje toe. Niet zo’n fan van taartjes? Niet getreurd, een klassieke ‘Café Liégeois’ ijskoffie mét slagroom of een pain au chocolat is ook feestelijke afsluiter van jouw bezoek aan Kim’s Tearoom.

Ben je nu niet in de gelegenheid om overdag langs te komen of ben je meer van het lange tafelen, het oneindige borrelen of ben je gewoon een échte nachtuil? Ook dan ben je bij Villa Coucou aan het juiste adres! Schuif aan voor een diner bij restaurant La Cuisine d’Alexandre, bestel een cocktail bij Franky’s Bar of drink nog een glas wijn, terwijl je elkaar uitdaagt voor een spel jeu de boules. Alles is mogelijk in deze villa gelegen in een uniek stukje Haagse Provence!

Meer leuke plekjes ontdekken?

De plekjes, activiteiten en wat er vandaag te doen is bij de Leukste Plekjes in Den Haag vind je hier.

Meer leuke plekjes ontdekken?

Alle plekjes

Bekijk alle locaties op de kaart. Van lunchroom tot restaurant en van café tot strandpaviljoen!​

Alle events

Wil je nieuwe locaties in Den Haag ontdekken? Bekijk wat er binnenkort op de agenda staat!​

Deze week in Den Haag

Wil je weten wat er vandaag te doen is in Den Haag? Je bent 1 klik verwijderd van iets leuks!

X