het recept voor een overheerlijke pindasaus

Het recept voor een echte satésaus is eigenlijk veel eenvoudiger dan je je kunt voorstellen, je vind hier 2 verschillende recepten volgens de originele bereidingswijze van de Indonesische keuken. Niet alleen erg lekker maar ook handig voor straks als de bbq aan gaat natuurlijk!

Pindasaus I
(Saos Katjang)

  • 1/2 pot pindakaas
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • zout
  • water

Meng de pindakaas met sambal, de ketjap en de azijn aan. Je kan dit met een stevige houten lepel doen. Bijzonder snel en makkelijk gaat het met een mixer: de pindakaas en de sambal in de mengkom doen, apparaat inschakelen, lepelsgewijs (anders spet het) het water toevoegen, de ketjap en de azijn. Proeven en eventueel iets meer azijn of zout bijvoegen. De saus moet de juiste dikte hebben van slasaus. 

Pindasaus II

  • 1/2 pot pindakaas
  • 3 eetlepels gesnipperde uien
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel keuken-tamarinde
  • 1 eetlepel azijn
  • water
  • zout

Wrijf ui, knoflook en sambal met elkaar tot een brij en meng er vervolgens al wrijvende de pindakaas, tamarinde, ketjap, azijn, zout en water doorheen. Wie een mixer bezit wrijft daarin eerst ui, knoflook en sambal mee fijn en werkt, na het toevoegen van de pindakaas de saus af zoals het eerste recept ”Pindasaus I’.

Plaats een reactie