Luchtige Cheescake met speculaasbodem

Dit overheerlijke cheesecake recept is verukkelijk! En misschien wel de lekkerste cheesecake die je ooit hebt gegeten! Dit recept komt dan ook van een zeer ambachtelijke patisserie uit Belgie. We beloven u, dit is hemels genieten…

Bereiden

Smelt de boter. Maal de speculoos tot poeder in de blender. Roer de speculoos door de boter. Bekleed een ronde vorm (20 cm diameter) met plasticfolie. Verdeel de speculoos over de bodem.Warm het ananassap op en smelt hierin de geweekte gelatine. Klop de room half op. Roer de suiker en vanillesuiker door de kaas. Voeg de room bij de kaas en roer er dan het lauwwarme ananassap door. Giet de kaas op de speculoos en laat minstens 1 uur afgedekt opstijven in de koeling.ย Haal de taart uit de vorm en leg op een groot, plat bord. Werk af met fruit naar wens.

INGREDIENTEN VOOR DE TAART

500g Platte kaas
2dl Room
8 Eetlepels fijne griessuiker
6 Blaadjes of 12g gelatine1 zakje vanillesuiker
5cl Ananassap
15g Lotus-speculaas
50g Boter

Plaats een reactie