Havermelk recept

Ingredienten:

  • 1 kop haver
  • 4 koppen water
  • Eventueel wat dadels (voor wat extra smaak)
  • Eventueel wat vanille-extract (voor wat extra smaak)

Benodigdheden:

Naast bovenstaande ingredienten heb je nodig:

  • Een blender
  • Een (meng)kom
  • Een melkzak of kaasdoek. Heb je die niet, dan kan je een schone katoenen (thee)doek gebruiken.

Instructies:

1 kop haver + 4 koppen water in de blender doen. (Heb je liever een wat stevigere melk, dan wat minder water toevoegen)

OPTIE: Je kan -voor extra smaak- ook wat dadels of vanille-extract toevoegen

Op een hoge stand blenderen voor ongeveer 30 a 45 seconden.

Pak een beslagkom en giet het mengsel uit de blender door een melkzak (of een kaasdoek) in de beslagkom

Goed afgesloten kan je de havermelk tot 5 dagen goedhouden in de koelkast.

OM VOEDSELVERSPILLING TE VOORKOMEN: “JE KAN DE OVERGEBLEVEN HAVERPULP HEEL MAKKELIJK GEBRUIKEN ALS BASIS VOOR PANNENKOEKEN OF CHOCOLATE CHIP HAVERKOEKJES!!”

Written by : admin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MIS NOOIT MEER HET LAATSTE NIEUWS

Bedankt voor jouw bericht.
Er is helaas iets mis gegaan, controleer je e-mail adres en probeer het later nog eens.

Leave A Comment