Bekijk de stad vanaf het water

Op een zonnige voorjaarsdag komen we aan bij Bootverhuur Haaglanden. Het is ideaal weer om er met een boot op uit te trekken. Het is weliswaar bewolkt maar de zon is zo sterk dat de temperatuur toch aangenaam is.

Bootverhuur Haaglanden heeft verschillende typen boten: een boot voor 6 personen en een voor 7 personen. De 6 persoonsboot heeft ook een stuurtje, vandaar dat we die kiezen. Dat maakt het varen nóg makkelijker.

De boten liggen op de wal opgeslagen, zo liggen ze altijd binnen wanneer ze niet verhuurd worden. Op die manier blijven de boten in topconditie en heb je altijd een nette, schone boot tot je beschikking. Slim gedaan.

Vakkundig wordt de gekozen boot met een vorkheftruck te water gelaten. In de haven is er geen golfslag, daarnaast is de kade heel laag dus instappen is heel eenvoudig. Zelfs mensen die slecht ter been zijn kunnen makkelijk aan boord komen.

We krijgen een koelbox mee, inclusief koude koelelementen en 2 mooie kunststof wijnglazen. Eventueel heeft Bootverhuur Haaglanden nog allerlei gekoelde dranken klaarstaan. Je bepaalt zelf welke drankjes je wilt en alles wordt kant en klaar in de koelbox aan boord gezet. Wat een luxe!

De motor wordt voor ons gestart en we krijgen een korte uitleg over het gebruik van de boot. In no-time zijn we klaar om te vertrekken.

Op verzoek van Bootverhuur Haaglanden varen we heel langzaam de haven uit. Zo is er geen overlast voor de aan de haven grenzende huizen en woonboten.

De buitenboordmotor is lekker stil als je rustig vaart, dat komt het comfort ten goede. Je kunt elkaar prima verstaan zonder je stem te hoeven verheffen.

Al snel merken we dat mensen op bootjes onderling naar elkaar zwaaien en elkaar begroeten. Nu we dit weten zitten we uitbundig te zwaaien naar iedereen die ons tegemoet vaart.

We varen onder het Rijswijkseplein door en gaan links richting Bierkade. Iets verderop, aan het eind van de Dunne Bierkade, meren we aan bij Restaurant Ethica. Van tevoren had ik daar een borrelplank besteld.

Ethica heeft verschillende gerechten die je vooraf via hun website kunt bestellen en als je langsvaart kan ophalen. Wat een handige service! Wij hadden de vegan borrelplank en ik kan je zeggen: Dat is een aanrader! Hele bijzondere hapjes in aparte bakjes verpakt maken dit de ideale metgezel voor deze boottocht. Het flesje wijn wordt uit de koelbox gehaald en maakt deze “private party op het water” compleet.

Het is echt superleuk om vanaf het water de stad te bekijken. Door het lage perspectief heb je letterlijk een ander zicht op de gebouwen.

We komen langs de Koninklijke Stallen, varen langs het Hilton hotel (ook hier een aanlegsteiger) zien prachtige huizen langs de Mauritskade en varen de hoek om naar de Hooigracht en verderop Smidswater. Een schitterend en historisch stukje Den Haag!

Even verderop passeren we de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten), met ook hier weer een grote aanlegsteiger. Vervolgens zien we de hoogbouw met diverse ministeries waarna we langs de Boomsluiterskade varen. Dit stukje van de route heeft de laagste bruggen dus je moet hier bukken om niet je hoofd te stoten…

We slaan af om weer terug te varen naar de Trekvliet en zo via de Vliet weer de haven op te zoeken.

Wat een leuk uitje was dit! Echt een aanrader!

“DOOR DE GERINGE HOOGTE VAN DE BOOT KAN JE GEWOON ONDER ELKE BRUG OP DEZE ROUTE DOORVAREN”

Tip: neem een kussentje mee om op te zitten, als je de hele tijd in dezelfde houding in de boot zit kan het wat minder comfortabel aanvoelen. Bij navraag naar een zitkussen blijkt dat deze niet meegegeven worden vanwege de geldende hygiënemaatregelen in deze coronaperiode.

Ben je bang dat het koud wordt? Neem dan ook een fleecedekentje mee. En een handdoek is handig als je onderweg een verfrissende duik wilt nemen (of uit de boot dondert😊)

Bootverhuur Haaglanden

  • Verschillende boten (sloepen) aanwezig voor verhuur.
  • Elke boot heeft een capaciteit van 6-7 personen
  • Geen vaarbewijs nodig
  • Ontvangst en ophalen boot in Rijswijk (Nijverheidsstraat)

www.bootverhuurhaaglanden.nl

Kosten: Vanaf 50 Euro per dagdeel

Written by : admin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MIS NOOIT MEER HET LAATSTE NIEUWS

Bedankt voor jouw bericht.
Er is helaas iets mis gegaan, controleer je e-mail adres en probeer het later nog eens.

Leave A Comment